Wednesday, February 9, 2011

با خر کردن دیگران به جایی‌ نمیرسی


خر کردن بقیه ، چه یک نفر باشد ، چه هزار نفر ، یک تکنیک‌های خاصی دارد، با یاد گرفتن این تکنیک ها، میتونید بفهمید که چه کسی‌ دروغ میگوید و بازی می‌کند با شما ، و اگر هم ادم پدر سوخته ی باشید، با این تکنیک‌ها میتونید بقیه رو خر کنید ، و باهاشون بازی کنید.

این قانون‌ها از مردم عادی در روابط روزانه تا سیاستمدار‌ها ، وکلا ، مجری‌های تلویزینیی و .. متناسب با هدفشون از این‌ها استفاده میکنند برای خر کردن مردم و ...نکته ی ديگری که جالب است بدونيد اين است که سياستمدارن از رم باستان ،هزاران سال پيش تا به هيتلر ، تا به بوش و احمدی نژاد با اين روش ها مردم رو خر ميکنند ! و هميشه از طريق رسانه،فيلم ، تئاتر، سيستم آموزش پرورش و ... روی مردم زمان اعمال ميشده است . ولی متاسفانه هنوز مردم ياد نگرفته اند !



قبل از تکنيگ ها برای فهمیدن تاثیر پروپاگاندا و این تکنیک‌ها کافی‌ به این ویدیو توجه کنید
در اين ويديو از بچه های سياهپوست بسيار کوچک که تلويزيون ميبينند ، پرسيده ميشه ، که کدوم عروسک رو دوست دارند سفيد رو يا سياه رو ؟ و چرا !؟ با اينکه سياه هستند ، ولی ميگن که عروسک سفيد رو دوست دارند ، و دليلش هم اينه که عروسک سفيد بهتر و مهربونتر و ... است ~ اين يک ازمايش تاسف بر انگيز و بسيار معروف است که اولين بار اردشير عزيز به من معرفی کرد.
http://www.youtube.com/watch=ybDa0gSuAcg&feature=related 

من با هر نمونه از تکنیک‌ها ، یک مثال براتون میزنم که راحتر بفهمید :
سعی ميکنم مثال ها امروزی باشد که بهتر بفهميد.البته قابل ذکر است که بيشتر مواقع يک شخص از چند تکنيک باهم استفاده ميکند .البته اين موارد در مورد درستی يا نادرستی يک حرف نيستند ، بلکه در مورد چگونگی اثبات آنها هستند ، که با دليل و مدرک هستند ؟ يا با بازيهای روانی ! ولی اصولا وقتی از اينها استفاده ميشوند که دليل موجه و درستی برای اثبات قضيه نيست .

1.Ad hominem 
حمله به کسی‌ که باهاش بحث می‌کنید به جای جواب دادن به سئوالاتش، یعنی وقتی‌ که جوابی‌ برای کسی‌ که باهاش بحث می‌کنید ندارید ، فوری به خودش و شخصیتش حمل کنید ... مثلا احمدی نژاد وقتی‌ جلو کروبی کم آورد ، فوری گفت شما که از شهرام جزایری پول گرفتید و ...و جواب کروبی رو اصلا درست حسابی نداد !و به عباريی پيچوند ! ! یا برای موسوی عکس زنش رو دراورد و حمل ی شخصی‌ کرد نه منطقی‌ .

2.Ad nauseam 
تکرار یک حرف به صورت مکرر ، تا اینکه این به صورت واقعیت در میاید . این خطرناکترین نوعش هست که رسانه‌ها ، و تبلیغات رسانه ی و .. برای این خطرناکن و خیلی‌ راحت میتونن افکار مارو شکل بدن چه درست چه غلط .
نمونش گفتمتبلیغات تلويزيونی که هزاران بار تکرار ميشوند.
، دلیل اثر گذاری تبلیغات تکرار آنها است ! که هی‌ تکرار میشن ! نمونه‌های اشنا برای ما خامنه ی رهبر ما است و هر چی‌ میگه درستهکه در بچگی در دبستان اينرو داد ميزديم ، حالا شايد بفهميد چرا ميگفتند که اين شعار هارو هر روز صبح تکرار کنيد.
یا اینکه موسوی آدم کش است که بارها از طرف رسانه های جناحی تکرار شده در حدود 6 ماه الان ميشه و تاثيرش رو ميبينيد، بدون اينکه کسی جزئيات رو بدونه و يا دقيقا بدونه چه اتفاقی افتاده ، ولی يک نکته رو ميدونه که موسوی آدم کشته !(منظور اين نيست که موسوی اين کار رو کرده يا نه ، که به نظر من نکرده ، بلکه منظور چگونگی اثبات قضيه است ، که به جای اينکه دليل و مدرک آورده شود ، از روش های پرپاگندا استفاده ميشه برای پخش و باورش در بين مردم ، و بدون اينکه شما جزئياتی از خود آن موضوع يا حقايقش بدانيد اين را باور داريد که او اينکار را کرده
يا در آن نقش داشته است !!!)
يا مثال آشنا تر... پدر و مادر وقتی‌ یک چیزی رو به بچشون هزار بار میگن ! و می‌شه به عنوان یک قانون . به قول خودشون ، ميشه ملکه ی ذهنش !
يا مثلا مردی که به زنش حسودی می‌کنه ، هر دفعه به او یک چیز بدی میگه ،انقد میگه تا زن باورش می‌شه که مثلاً زشته ! و خودش رو میبازه .
يا ديدن نقاشی های امام و .. روی ديوار و نوشته هاش ، همه ی اينها اگر فکر درست نداشته باشيد ، بسيار تاثير گذار هستند.

3.Defamation
برای اينکه کسی رو نميتوند بکوبند و منطقی در مقابلش ندارند ، شروع به تهمت و افترا زدن ميکنند ، نمونه اش زياد است ، مثلاً در داد گاه های ج ا به طرفاتهام مفسد فلارض ميزنند ،يا مک کين در انتخابات به مردم ميگفت که اباما با ترريست ها تماس دارد !


از ترس استفاده می‌کنید تا کسی‌ رو قانع کنند ،در دینها از این زیاد استفاده میشود، و به جای منطق از ترس استفاده میکنند
اگه اينکار رو نکنی ميری جهنم !البته اين به اين معنی نيست که دينها اشتباه هستند ، ولی منطق ترس اشتباه است ، و قبول دين از اين دريچه .

یا مثلّا تندرو‌های غربی میگن
اگر ما همهٔ مسلمانهارو نکشیم ، دوباره ۹۱۱ اتفاق میافته برامون ! هیچ دلیل واضحی پشت حرف‌ها نیست ، ولی‌ مردم از ترس اینکه آن اتفاق نیفته به آن‌ خواسته تن در میدهند .از این به عنوان یکی‌ از بهترین ابزار حکومت کردن استفاده می‌شه .
جالبه بدونید که هیتلر هم از همین تکنیک استفاده میکرد و میگفت که اگه آمریکا و انگلیس و. . رو از بین نبریم مارو از بین میبرن !!!!
بیشتر جنگ‌ها با این تکتیک شروع شدن ، که کشوری که میخواست حمله کنه ، مردم خودش رو از کشور دیگه ترسوند ،و گفت که اگه ما الان حمله نکنیم فردا اونا حمل می‌کنن مانو، بوش هم همین کارو با آمریکییها کرد
. ترس از استکبار هم یک نمونه ی دیگر وطنیست .
[media]http://www.youtube.com/watch?v=EYI7JXGqd0o[/media]
5.Appeal to prejudice
یک آدم عاقل مسلمون نیست ! جمله ی قوی رو که با احساسات و .. ما آميخته است رو ميگن ، بدون اينکه دليل منطقی پشتش
داشته باشه استفاده ی زیرکان از یک کلمه که اصلا ربطی‌ ندارد .
در این جمله" آدم عاقل" باعث می‌شه طرف به خوش بگه ‌ای وای یعنی من عاقل نیستم !؟ یا یک ایرانی مسلمان نیست و یا یک مسلمان ایرانی‌ نیست . که ویدئوش رو میزارم !یا مثلا پسر ميخواد دختررو خر کنه ميگه ، يک دختر خوب اينکار رو نميکنه ... يا يک دختر بد 
Bandwagon.6
در عوام‌فریبی، گاه برای افزایش تأثیر روی تک‌تک افراد، از وسایل دیگری همچون برافراشتن پرچم‌ها، نواختن موسیقی مناسب کمک گرفته می‌شود
.مثلاً در یک کتاب یا مقاله، مطلب چنان به فرد تلقین می‌شود که می‌پندارد تمام کسانی که در راه رشد و پیشرفت می‌باشند، آن را پذیرفته‌اند و نپذیرفتن آن، جاماندن از کاروان دانش و پیشرفت است.
حربه اصلی عوام‌فریبی، این احساس درونی‌است که هر کس می‌خواهد مورد تحسین دیگران قرار گیرد و بر ارزش و احترامش افزوده شود. این احساس گاه باعث تمایل افراد به تشبه به افراد مشهور می‌شود. تهیه‌کنندگان تبلیغات و آگهی‌های تجاری از این روحیه حداکثر استفاده را می‌کنند؛ مانند
 پوستری که در آن شخصیت معروفی را در حال نوشیدن چای مخصوصی نشان می‌دهد. 
افزون بر این، سعی می‌شود میان کالای مورد تبلیغ و امور مورد علاقه مخاطب، ارتباط برقرار شود؛ بنابراین در تبلیغات تصویری، در ضمن تبلیغ یک کالا، صحنه‌هایی از طبیعت یا صحنه‌های مهیج ورزشی استفاده می‌شود. عوام‌فریبی مخصوص تبلیغات نیست؛ بلکه به ویژه در جهان سیاست مورد استفاده قرار می‌گیرد.


5.Black-and-white fallacy 
وقتی‌ که فقط ۲ تا گزینه رو بگیم ، در حالی‌ که حالت‌های دیگری هم هستند ، مثلا وقتی‌ بوش گفت : شما یا با ما هستید یا بر ضد مایعنی‌ دنیا رو سفید و سیاه دیدن ! یعنی‌ آدم‌ها یا بد هستن یا خوب هستن !

6.Beautiful people 
نشان دادن مردم معروف ، به عنوان انسان‌های شاد
مثلا توی یک تبلیغ از بریتنی اسپیرز استفاده میکنند که داره یک کرمی به خودش میمالد ، و بعد نشان میدهد که چقدر این ادم شاد است ! و یعنی‌ این کرم باعث شادی ما انسان‌ها میشود ! این باعث می‌شه که مردم فکر کنند که اگر یک مقدار زیادی از آن‌ محصول بخرند ، یا یک دین را دنبال کنند ، حتما موفق خواهند شد یا خوشبخت !

7.Flag-waving 
استفاده ی ابزاری از پرچم
دقيقاً کاری که
 شهرام همايون کرد ، و با پرچم ايران که شير و خورشيد داشت جوری خواست تلقين کند که او و طرفدارنش بيشتر ميهن پرستند و .. و بقيه نه !
 شايد هيچ چيز نميتواند انسان را مثل پرچم تحريک کند ! دقيقا به همين دليل است که به کل استفاده از پرچم يک تکنيک مجزا
 شمرده ميشوددقيقا اين اين کار رو احمدی نژاد هم کرد ، منتها با پرچم جمهوری اسلامی ولی چون مردم با جمهوری اسلامی ميانه ی خوبی ندارند موفق نشد .

8.Big Lie 
دروغ بزرگ، میدونستید که هر چقدر دروغ بزرگتر باشد ، باور کردنش راحتر است ؟ مثلا احمدی نژاد کاملا از این حربه استفاده می‌کند . مثلا
 وقتی‌ همه دچار وضع اقتصادی بد هستن احمدی نژاد میاد و میگه که آره اوضاعی اقتصادی بسیار عالی‌ است ، و شاید باور نکنید ، ولی‌ از نظر ذهنی‌ این بسیار تاثیر گذر است ، و اگه موسوی یا کروبی نمیگفتن که دروغ میگه ، به این سادگی‌ قابل درک نبود . یکی‌ از دلایلی که دروغ بزرگ باورش راحتر است ، این است که شنونده در مغزش نمیتونه برود که کسی‌ انقدر راحت دروغی به این بزرگی‌ بگوید ، پس میگه که نه داره راس میگه .

9.Common man 
هر ایرانی وطن پرست اینکارو خواهد کرد ... !!! بدون اینکه دلیلی‌ برای حرفش بیاره خودش رو میذاره به عنوان یک ایرانی متعادل، و با این حرف باعث می‌شه ، که شما اگه با حرف اومخالفید ، به عنوان غیر ایرانی به حساب بیاییدایرانی واقعی‌ از اسلام متنفر است ! يا همه ميدونند که فلان جريان ، زير سر فلانی است ...

[media]http://www.youtube.com/watch?v=NYA9ufivbDw[/media]
10. Dehumanizing dehumanizing the enemy
حیوان نشان دادن دشمن، و یا غیر آدم دانستن آنها
...آمریکا ایران رو محور شرارت میخواند, ایران امریکارو شیطان بزرگ !!! مسلمان‌ها تروریست خوانده میشوند,عرب‌ها حیوان نشان داده میشوند, بی‌ دینها دیو نشان داده میشوند, اين کار باعث ميشه که مرگ اين اشخاص هم زياد جدی گرفته نشود ، و به عنوان زير مرگ حيوانات با آن برخورد شود .
[media]http://www.youtube.com/watch?v=Ko_N4BcaIPY[/media]

11.Disinformation
پاک کردن یا ساختن یک سری اطلاعات دروغ ، برای رسیدن به هدف . در کل در تلويزيون هايی که تريبون يک جناح سياسی خاص هستند به مانند تلویزیون‌های جمهوری اسلامی و شاهنشاهی و فاکس نيوز
... که کلا هدف خاصی رو دنبال میکنندو جناحی هستند بسیار دیده می‌شه . مثلا تلويزون ايران از روز قدس ميگه و بعد ميگه که آره ، يه چند صد نفر طرفدارن گروه سبز هم بودن ! و واقعيت رو نميگه ، يا ميگن که اصلاً مردم رو کتک نزدند ، در صورتی که فيلمش ميآد بيرون که زدن له کردن مردم رو !!!
مثلا در مورد اسرائیل ، تلویزیون ایران طرف فلسطین رو نشون میده و بقیه اطلاعات رو حذف می‌کند ، و از آن‌ طرف ، تلویزیون‌های غربی طرف اسرییل رو نشان میدهند و کشت شدن فلسطینی هارو حذف میکنند !

[media]http://www.youtube.com/watch?v=1-eyuFBrWHs[/media]


12.Half-truth 
گفتن یک جمله که نصفش درست و واقعیت و نصف دیگش دروغ ! وقتی‌ شما می‌بینید نصف اولش درسته ، خود به خود نصف دومش رو هم باور می‌کنید

13.Name-calling 
اگه کسی‌ رو ۱۰۰ دفعه با اسم آدم کش صدا کنید ، خود آن شخص هم فکر خواهد کرد که واقعاً آدم کش است!
 یا اگه به شخصی‌ ۱۰۰ دفعه بگید خنگ ، حس می‌کند خنگ است .

14.Quotes out of context 
یه قسمتی‌ از یک متنی رو جدا کنی‌ و فقط آنرو بگی‌ ، مثلا من بگم آره اگه تو منو بزنی‌ منم میزنمت ، بد تو بری به مادرت بگی‌ آره کامران گفت من تورو میزنمت 
!اينکار خوراک کسانی است که با دين ها مخالفند.

15.Rationalization 
مثلا به یک شخصی‌ میگین که سیگار برای شما بده ، بعد میگه ، نه اصلا مادر پدر من ۵۰ ساله دارن سیگار میکشن ، هر دوشون الان ۸۰ سالشون ! سیگار برای آدم خوب هم هست !

16.Repetition
تکرار یک جمله یا کلمه ، انقدر که توی ذهنتون جا بیفته ، مثلا در تی وی‌های آمریکایی‌ و اخبار هی‌ میگفتند که
 ایرانیها تروریست هستند ، و مردم آمریکا باور کرده بودند که همه ی ایرانیها تروریست هستند، و این در جامعه بدون اینکه بفهمند پخش شده بود ، یا اینکه در زمان روم باستان ، در همه ی سکه‌ها و .. مینوشتند که امپراتور خدا هست ! و انقد این نوشتها دیده میشد که به عنوان واقعیت پذیرفته شده بودند .


17.Oversimplification
برای مسأیلی که بسیار پیچیده هستند ، یک جواب ساده گفتن ! مثلا مثال امروزی
 : کسی‌ نمیداند که در ایران چه خبر است ، و خیلی‌ راحت بگیم ، آره همه ی اصلاح طلبا و راستی‌‌ها دستشون توی یه کاسه است , بدون اينکه جزئياتش رو خودمان هم بدونيم !!!! ؟ بدون هیچ دلیلی‌ ! یا اینکه مثلا احمدی نژاد بحث‌های اقتصادی رو خیلی‌ راحت و ساده حل ميکند ، مثلّا میگه سر کوچه ی ما سیب زمینی‌ ارزان است ! و این یعنی اقتصاد !

18.Slogans
شعار‌ها و ضرب ال مثل‌ها که خود به خود به عنوان واقعیت گرفته میشوند
احمدی نژاد دشمن فساد ! یا سگ‌ زرد برادر شغال ! جدا از اینکه این درست است یا غلط، به عنوان واقعیت گرفته میشود ، چون یک جمله ی معروف است !
19.Generalization 
یا عمومیت دادن ، همه ی مسلمون‌ها تروریستن ، همه ی سفیدا خنگن ، همه ی دخترا بی‌ عرضه هستن ، همه ی ایرانیها تروریستن ، همه ی کسانی‌ که توی دولت هستن جنایتکاران و همه ی پسر‌ها بی‌ معرفتن... بدون اینکه در نظر بگیریم ،چه دامنه ی بزرگی‌ از آدم هارو داریم جمع میبندیم . و این جملها از نظر منطقی‌ غلط هستند ، چون همیشه یک ناقض دارند . و جمله اي که ناقض دارد غلط است.
یه نوع دیگش : همه ی لاتین‌ها مکزیکی هستند ، یا همه ی خاور میانه یها عرب هستند ، یا همه ی چشم تنگ‌ها چینی‌ هستند ...
يا اون فيلم اخلاق های جالب ما ايرانيها که به ظاهر با مزه بود ، و يا جک ها ، ولی يک تاثير فرهنگی مخرب دارند ، و اثر تلقينی دارند که خودمان خودمان را استريو تايپ ميکنيم ، و اون اخلاق هارو به ميليونها نفر بسط ميديم وبعد به خودمان و کشورمان احساس بدی پيدا ميکنيم .. يا مثال ديگش ،که يک افغانی يک کاری ميکنه ، و ما اون رو به تمام افغانی ها بسط ميديم ، يا ترک ها ، يا عرب ها ..

[media]http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE[/media]آيا بعد از ديدن اين ويديو بايد نتيجه بگيريم که چند سد مليون آمريکيی خنگ هستند ؟

20.Stereotyping 
سفید : خنگ ، سیاه : آدم کش ، مسلمون : تروریست ، مسیحی‌ : صلیبی ، یهودی : خسیس ، قزوینی : بچه باز ، رشتی بی‌ غیرت ...


22. Virtue words

خوب‌ها ، بدها ، آزادی ! صداقت ... استفاده کردن از لغات آرزشی برای مقبولیت دادن به خود .
مثلا بوش وقتی‌ تحت فشار قرار گرفت ، و دلیل هاش برای جنگ با عراق دروغ از آب درامد گفت : ما برای آزادی و دموکراسی به عراق حمله کردیم

!!!!چیزی که روی آمریکییا تاثیر می‌گذرد کلمات آرزشی دموکراسی و آزادی هستند ، جالب است بدونید که این شیوه‌ها در روم باستان
 هم استفاده میشده و آنها هم از کلمه ی دموکراسی بسیار استفاده میکردند .
این بیشتر در کشور‌های غربی استفاده دارد ، در بین مسیحیا ، یا مسلمان‌ها یا .. از کلمه ی برای خدا بیشتر استفاده می‌شه ، و تحت تاثیر خدا بیشتر قرار میگیرند ... 

Labeling.23

برای کم کردن ارزش منطق طرف مقابلت ، به او يک انگ ميزانيد ، مثلاً ميگوييدکه
 اری شما ضد نظام هستيد ، يا اينکه شما مجاهديد يا ...بدون اينکه طرف ربطی داشته باشد.

Transfer.24

عکس بوش با پرچم يا بچه ها ==>

ببينيد و ميگيد که وی چقدر انسان مهربونی يا عکس رو با پرچم آمريکا ميگين که وای چقدر آدم وطن پرستی.
 با ديدن اين عکس نا خود آگاه حس ميکنيد که مثلا هيتلر آدم وطن پرستيست ! جدا از اينکه اين واقعيت است يا خير !و اين قدرت اين گونه تصاوير هستند يا استالين عاشق بچه ها است ، و آدم مهربونيست !

25.Appeal to emotion
سوء استفاده از
 احساسات ، بهترين مثال اين ميشه در مورد فيلم ها و صنعت سينما گفت ، فيلمهای جمهوری اسلامی ، هميشه آدم بد که شما حس بدی بهش داريد ، چه شکلی دارد ؟! 
کت شلوار کراواتی شيکو پيک و .. و بلعکس ، آدم خوب ماجرا از قضا هميشه ريشو و ... يا در غرب هميشه آدم کشه ، ريشو و .. و سفيده که شما دوستش داريد قهرمان داستان است !
 يا در فيلم 300 ، اسپارتا ها نماد ، شجاعت ، ازادگی ، پاکباختگی و .. معرفی ميشدند ،و ايرانی ها نماد زور و .. همه ی اينها باعث ميشن که احساسات شما يک ايرانی و يک يونانی رو حسی بهش پيدا کنه که به اون ارزش ها داره .در حرف زدن ها هم مهمه ، مثلا امريکاييها به خاطر 911 اعراب متنفرند ، خوب مکين هم برای همين بارها خواست اباما رو با اعراب يکی بدونه و ... چرا ؟! چون امريکا ييها حس بدی به عرب ها دارند . 
يا فيلم بدون دخترم هرگز ، زنی تنها ، با دخترش ، در بين ايرانی های حيوان صفت ... ! چه حسی به ايرانيها داريد ؟



No comments:

Post a Comment

Followers